www.moncenebista.blogspot.com                                                            www.moncenebista.blogspot.com

dilluns, 20 d’octubre del 2008

Senyores i senyors, Titín III

BARCELONA ACULL EL MILLOR PILOTARI DE TOTS ELS TEMPS

El veterà Augusto Ibáñez, autèntic mite de la pilota basca, s'enfronta avui al frontó de la Vall d'Hebron amb el jove Irujo en un duel de mà per parelles de gran vistositat

18-10-2008 EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Fa ben poques setmanes, Barcelona va veure frustrat un dels seus somnis esportius de la present temporada: anar, en viu i en directe --encara que, finalment, va ser televisat, és clar--, al duel futbolístic de dos dels tres millors davanters del món, els argentins Leo Messi i el Kun Agüero.
Desenganyada d'aquell pols, o emocionada per l'exhibició del Barça de Guardiola --recordin, 6-1 davant l'Atlètic--, Barcelona es disposa avui, en un dia molt esportiu (futbol, F-1, motos, tennis, futbol sala i NBA), a ser escenari d'un dels millors partits de pilota basca que es poden organitzar en aquest moment. El frontó municipal de la Vall d'Hebron rep (18.00 hores) el veterà Augusto Ibáñez Sacristán, de 39 anys i més conegut per Titin III, considerat el millor pilotari de tots els temps.
Diuen que cap gran aficionat s'hauria de perdre el partit d'avui de mà per parelles, ja que Titin III no ve sol, l'acompanya com a defensa Laskurain, que també déu n'hi do, i s'enfrontarà al que molts anuncien com el seu successor, Irujo, una altra de les meravelles d'aquest vigorós esport. Irujo, que tindrà l'esquena guardada, protegida, per Eulate, promet plantar cara a Titin III. Per això, a manotades, i també a pilotades, a picardia, corregudes, deixades i poder, es reedita el duel frustrat del Camp Nou. Aquest Titin III- Irujo és idèntic a aquell Messi-Agüero futbolístic que no vam veure mai.

El millor del moment
"Ningú es podia imaginar, el 1992, quan Titin III va fer el salt al professionalisme, que arribaria on ha arribat, a ser el millor, el campió del quatre i mig, un davanter portentós", explica Xabier Euzkitze, un dels grans experts de la pilota basca, comentarista des de fa anys a ETB. "¿Per què ningú el va considerar un futur campió? Perquè li mancava una cosa que, fins a l'aparició de Titin III, tots consideràvem imprescindible per triomfar: ser posseïdor del cop trencador, guanyador, definitiu".
I, no obstant, Titin III s'ha convertit en el rei perquè, de totes les qualitats que ha de tenir un gran pilotari, no treu un excel.lent en cap --o sí, en coratge i cor--, però totes, absolutament totes, les supera amb un notable alt, altíssim. "Jo el considero un fenomen de la naturalesa", afegeix Elena Azpeitia, una altra especialista del món del frontó.

Massa per millorar
"Em retiraré tenint la sensació que podria haver servit millor, haver millorat la volea de dreta o l'esquerra de bot i molts altres cops", reconeix, amb sorprenent sinceritat, Titin III. Això sí, els seus moviment són explosius i la seva resistència gairebé infinita. "No m'he cregut mai el millor --afegeix Titin III-- perquè no tinc l'esquerra de Retegui, el cop d'aire de Bergara, la defensa d'Alustiza o la contundència dels germans Olaizola. Però tinc les meves armes i les espremo a fons".
En qualsevol cas, si s'arriben al frontó de la Vall d'Hebron, no se'n penediran: Messi s'enfronta, ara sí, al Kun Agüero. Irujo repta a manotades Titin III. Hi ha partit. I del bo, el millor.

Clica per veure l'article original



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

¿SABíAS QUE ... el ex-vicepresidente primero del CN Barcelona, el turronero Federico Moncunill Gallo, aparece citado en la documentación del corrupto Caso Brugal, según puedes leer en El País?

Morositat de Sebastià Millans,
ex-president del Club Natació Barcelona
(Clica AQUÍ per a llegir l'article sencer)

Clica la imatge per engrandir-la

¿Y SABíAS ADEMÁS QUE ... el ex-vicepresidente económico del CN Barcelona, Pere Meseguer Miranda, ya directivo cenebista en el año 1970, fue uno de los 25 imputados judicialmente en el escándalo financiero —Caso Banca Catalana— que sacudió a la sociedad catalana en la década de los ochenta?

Creative Commons License
Free counter and web stats

 
Blavor, l'himne del CN Barcelona (any 1975) Blavor, amb el baríton Marcos Redondo (any 1932)